donderdag 2 juni 2011

Hartige taartjes met bladgroenten en munster


Het recept voor deze taartjes is gebaseerd op het recept voor taartjes met raapstelen uit het kookboek 'Zoete & hartige heerlijkheden', maar het seizoen voor raapstelen is nagenoeg afgelopen. Ik kom in ieder geval geen raapstelen meer tegen in winkels of op markten.
Terwijl de munster (kaas) geduldig in de koelkast lag te wachten, samen met een restje rucola en wat lente-uitjes, en er in de vriezer nog wat spinazie lag, heb ik er maar een andere combinatie van gemaakt.
De taartjes zijn heerlijk met een eenvoudige salade en een salsa van verse tomaten.

10 plakjes bladerdeeg
200 gram spinazie (uit de vriezer)
50 gram rucola
3 lente-uitjes
1 teentje knoflook
2 eieren
1 dl room
mespunt kerrie
peper en zout
125 gram munster (kaas)

Laat de plakjes bladerdeeg en de spinazie ontdooien. Hak de rucola fijn, snijd de lente-uitjes in ringen (bewaar het witte gedeelte voor de salsa) en de knoflook in zeer kleine stukjes.
Vet een muffinvorm in en bekleed deze met bladerdeeg, één plakje per uitsparing. Meng de spinazie, rucola, knoflook en lente-uitjes en verdeel dit over het deeg.
Meng de eieren, room, kerrie, peper en zout door elkaar en schenk dit op het groentenmengsel. Sla de deegranden terug en leg op ieder taartje een plakje munster. Bak de taartjes in ongeveer 25 minuten op 190 graden.

De verse tomatensalsa is gemaakt van 200 gram kleine tomaatjes (in vieren gesneden), 4 rode pepertjes (ragfijn gesneden), het wit van 3 lente-uitjes (in halve ringetjes gesneden), 1 eetlepel olijfolie, een scheut citroensap, peper, zout, een beetje rietsuiker en een handvol gehakte kruiden (bijvoorbeeld koriander).1 opmerking:

  1. Een heerlijk taartje en makkelijk te maken. Het staat ook nog eens heel feestelijk.
    Mijn proefkonijnen en ik vonden het zeker voor herhaling vatbaar.

    BeantwoordenVerwijderen