donderdag 23 juni 2011

Mezze & Moussaka
Wie ooit in Griekenland is geweest en zo'n klein kruidenierswinkeltje heeft bezocht om brood voor het ontbijt te kopen, weet vast nog wat je daar aantreft. Overvolle schappen met allerlei producten en het pas gebrachte brood torenhoog voor de toonbank of ingeklemd tussen de dozen waspoeder aan de ene kant en de flessen olijfolie aan de andere kant. Je kunt je bijna niet keren zonder het gevaar dat er iets naar beneden valt. Het hoort erbij en ik hou daarvan.
In Mezze & Moussaka van Tessa Kiros zie je die sfeer van Griekenland terugkomen. Niet alleen die overvolle winkeltjes, maar ook de kleine kapelletjes langs de kant van de weg, de kruisjes aan de muur en ondanks het rommelige, maar gezellige sfeertje, zie je vooral ook een relaxed sfeertje.
Mezze & Moussaka is geen vegetarisch kookboek, maar staat wel vol met vegetarische recepten, omringd door prachtige foto's.
In het kommetje op de onderste foto zit de bekende dikke Griekse yoghurt met honing, walnoten en in dit geval nog wat kaneel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten