zaterdag 11 juni 2011

Bananenbrood


Ik denk dat iedereen die van bananen houdt zal smullen van dit bananenbrood, zeker als het nog warm is en het een lekkere krokante korst heeft. Het recept komt uit Miss Dahl's heerlijkheden (van Sophie Dahl, kleindochter van Roald Dahl, schrijver van onder andere Sjakie en de chocoladefabriek). Ik heb alleen de hoeveelheid suiker aangepast, want daar is ze wel heel royaal mee.

75 gram zachte boter
4 rijpe bananen, geprakt
150 gram bruine suiker
1 ei, geklutst
1 eetlepel vanille-extract
snufje zout
1 theelepel baksoda
170 gram bloem (spelt of andere bloem)

Doe de geprakte bananen in een kom en roer er de boter, suiker, ei en vanille-extract door. Voeg er het zout en de baksoda aan toe en meng er op het laatst de bloem door. Schep het mengsel in een ingevet cakeblik en bak het bananenbrood in een uur op 160 graden.

Miss Dahl eet haar bananenbrood geroosterd als ontbijt met een lik boter.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen