dinsdag 14 juni 2011

Crostini di mozzarella al peperoncino


Ik had nog een paar dikke sneetjes Italiaans brood en smeuïge buffelmozzarella over en daar heb ik deze heerlijke crostini di mozzarella van gemaakt. Het recept stond in een 'Seasons keuken' (2004), behorend bij een artikel over buffelmozzarella uit het gebied rond Napels, waar het wemelt van de buffels. De gegrilde sneetjes brood, belegd met mozzaralla en rode pepers, is een favoriete snack in dit gebied. In het recept uit de Seasons hebben ze de rode pepers vervangen door mildere roze peperkorrels en zo heb ik dat ook maar aangehouden.

kleine sneetjes Italiaans brood (of stokbrood)
buffelmozzarella
olijfolie
knoflookteen
roze peperkorrels en zeezout

Smeer de sneetjes brood in met olijfolie en rooster ze in de grillpan of in de oven onder de grill. Wrijf de geroosterde sneetjes brood in met knoflook en beleg ze vervolgens met stukken buffelmozzarella. Strooi wat roze peperkorrels en zeezout over de crostini en besprenkel ze met olijfolie.

Lekker met andere kleine hapjes zoals gegrilde paprika's.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen