donderdag 15 maart 2012

De jarige trakteert


Een klein feestje in de keuken. Mijn blog is vandaag één jaar oud! En dat wordt gevierd met truffels, het eerste recept dat ik op 15 maart 2011 publiceerde. Op de etagère liggen behalve de bekende slagroomtruffels ook koffietruffels met Café Marakesh, een koffielikeur. Voor wie erbij kan, geniet ervan.

Speciaal voor mijn blog heb ik destijds een klein notitieboekje aangeschaft, waarin ik alle ideeën en recepten noteer die ik wil maken en posten. Het boekje staat inmiddels erg vol en opvallend genoeg staan veel recepten die ik had willen posten nog steeds te wachten om gemaakt, gefotografeerd en gepost te worden: Limburgse linzevlaai, borsjt volgens een Oekraïens recept, dal bhat en momo's uit Nepal, Tibetaans koekenpanbrood, galettes (Frans) of crostata's (Italiaans), devil's food cake, mijn favoriete lasagne recept en zelfgemaakte ravioli, quesadilla's, broodje falafel (homemade)...
Ik hoop dat ze dit jaar een plek in de keuken krijgen, maar met al die mooie kookboeken, foodmagazines en kookblogs is het soms lastig om een keuze te maken.


In het notitieboekje heb ik ook bijgehouden welke landen mijn blog bezochten. Dat gaat van België tot Canada, van Letland tot Costa Rica en van Hong Kong tot... Saint Vincent en de Grenadines.
Ik had vooraf nooit kunnen bedenken dat mijn blog vanuit zoveel landen 'bekeken' zou worden, voor zover het in de meeste gevallen niet gewoon toevalstreffers zijn. Laat me maar in de waan.
Maar voor al die trouwe blogbezoekers, leuke en soms persoonlijke reacties, bereidwillige proefeters... bedankt! Het maakt bloggen zoveel leuker.7 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd Manon! Zo te lezen krijgen wij nog heel veel lekkere recepten van jou. Mooie foto's ook weer en je truffels zien er goddelijk uit. Jammer dat ik er niet eentje van het scherm kan plukken;-)
  groeten, Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had je graag een truffel willen laten proeven Caroline, maar ja...

   Verwijderen
 2. O, wat vals om me zo te laten watertanden. Maar van harte gefeliciteerd met de eerste verjaardag van je blog. Net als bij een kindje kijk je dan ook terug hoe het een jaar geleden was. Bij jou dus met je overheerlijke slagroomtruffels.
  Veel succes in het tweede jaar, dat het net zo'n insprirend jaar mag worden als het eerste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marga, verheug je, want morgen neem ik een deel mee naar het werk. Ik maak niet voor niets zo'n 150 truffels.

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hartelijk gefeliciteerd, Manon! Wat een prachtig creatief resultaat hoe kookkunst én dat over weten te brengen in beeld en tekst bij elkaar komen. En je truffels zien er niet alleen goddelijk uit, zo smaken ze ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb je 150 truffels gemaakt? Allemaal stuk voor stuk met de hand? Wat een geduld.
  Maar ik weet hoe heerlijk het resultaat is. Soms vind ik het jammer dat ik niet meer in HGV werk.
  Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. We verheugen ons op het komende jaar

  BeantwoordenVerwijderen