zondag 1 mei 2011

Scones










Geen Engelse 'tea' zonder deze buttermilk scones met clotted cream of double cream en jam. Deze traktatie moet je jezelf gewoon een keer gunnen, het liefst met eigengemaakte jam.
Het recept is voor 6-8 scones.

225 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
zout
40 gram suiker
75 gram boter
1 ei
2 eetlepels karnemelk

Meng de bloem met het bakpoeder, zout en boter tot een mengsel dat op broodkruim lijkt.
Klop het ei met de melk los en voeg dit samen met de suiker bij het bloemmengsel. Kneed het geheel tot een zacht deeg. Voeg wat melk toe als het deeg te droog is.
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 2,5 cm dik. Steek er met een koekjessteker of een glas rondjes uit van ongeveer 5 cm doorsnee en leg ze op een bakblik.
Bak de scones in ongeveer 15 minuten op 220 graden.
Serveer de scones met dikke room (clotted cream of double cream) en jam.

YouTube filmpje "How to cook buttermilk scones".

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen