woensdag 11 mei 2011

Zoete & hartige heerlijkhedenIk heb nu alweer een tijdje 'Zoete & hartige heerlijkheden' van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks vanuit de bibliotheek in huis en overweeg om het boek toch maar zelf aan te schaffen. Het is zo'n mooie combinatie van prachtige foto's, bijzondere gerechten met eerlijke ingrediƫnten, geheel omringd door oud keukengerei en antiek servies en bestek.
Het enige minpunt is dat het geen vegetarisch kookboek is, maar de hoeveelheid vlees en vis is van dien aard dat dit ook weer gemakkelijk weg te laten of te vervangen is.

De auteurs van 'Zoete & hartige heerlijkheden' runnen het lunchrestaurant Gartine in Amsterdam en hebben een deel van de gerechten die op de menukaart staan, gebundeld in dit kookboek.
Ik ben in ieder geval van plan om binnenkort, nu het nog kan, de hartige taartjes met raapstelen en munster te maken. Raapstelen zijn immers maar kort verkrijgbaar.

Onderstaande foto's zijn twee sfeerfoto's uit het boek.
Links een appelstrooptaartje met granaatappel. Rechts een chocoladecake met in dessertwijn gepocheerde perziken en pruimen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten