vrijdag 27 mei 2011

Kruidige eiersalade


Heerlijk om zo af en toe van iemand kakelverse scharreleieren te krijgen. Zo'n mandje eieren ziet er toch ook aantrekkelijker uit dan de supermarkteieren. Ieder ei heeft ook een andere maat en kleur en zelfs de dooiers hebben ieder een eigen gele tint.
Ik heb van deze eieren een kruidige eiersalade gemaakt voor bij de aspergesoep. Het recept is afkomstig uit 'Lekker Hollands' van Yolanda van der Jagt. De salade is lekker puur met net genoeg mayonaise om alles aan elkaar te laten plakken. Als je niet aan verse kervel kunt komen, gebruik dan gewoon tuinkers of een ander lekker kruid.

6 hardgekookte eieren
1,5 eetlepel mayonaise
2 eetlepels gehakte bieslook
2 eetlepels gehakte kervel
peper en zout

Snijd de eieren in kleine stukjes en meng alle ingrediënten door elkaar.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten