vrijdag 18 maart 2011

Pasta rucola


Supersnel gemaakt en erg lekker is deze pasta rucola, zowel warm als koud en mét of zonder kaas. Het is maar net waar je zin in hebt en hoe je de pasta lekker vindt.
In Rome kregen we een soortgelijk gerecht met toevoeging van stukjes mozzarella en een beetje balsamico bianco, waardoor de smaak wat frisser werd, bijna een lauwwarme salade. Ook die variatie smaakte erg goed.
Het oorspronkelijke recept is afkomstig uit 'Vliegensvlug vegetarisch', maar zoals altijd geef ik een eigen draai aan een recept.

300 gram spaghetti
8-10 middelgrote tomaten
3 tenen knoflook
100 gram gepelde pistachenoten
75 gram rucola
peper en zout
olijfolie

Kook de pasta al dente. Pel de knoflooktenen, doe ze door de knoflookpers en fruit de knoflook kort in de olijfolie. Snijd de tomaten in stukken en voeg dit bij de knoflook. Voeg de pistachenoten toe. Verwarm het geheel kort (zorg dat de tomaten niet teveel stuk gaan) en voeg de spaghetti toe. Neem de pan van de warmtebron en voeg de rucola toe. Breng het gerecht eventueel nog wat op smaak met peper.

2 opmerkingen:

  1. zojuist gegeten; was weer heerlijk. Maar J wil er wel olijven bij

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dan neemt J er toch lekker olijven bij. In het oorspronkelijke recept horen er ook olijven bij. Geen idee waarom ik ze weggelaten heb.

    BeantwoordenVerwijderen