zondag 27 maart 2011

Kastanjechampignons in knoflookroomsaus


Oorspronkelijk is dit een recept met Limburgse grotchampignons, maar omdat deze champignonsoort niet overal verkrijgbaar is, gebruik ik er kastanjechampignons voor in de plaats. De kastanjechampignon is wat voller van smaak dan de witte champignon en is net als de grotchampignon een steviger soort. Het gerecht is overigens heerlijk met stokbrood, maar natuurlijk ook door de pasta of geserveerd in een pasteibakje.

500 gram kastanjechampignons
30 gram roomboter
2 sjalotten
1 teentje knoflook
0,5 dl sherry
2 dl room
een paar takjes dragon
een takje tijm
peper en zout

De champignons schoonmaken en afhankelijk van de grootte in vieren snijden of doormidden doen. De champignons bakken in de boter. Champignons nemen in het begin veel vocht op, maar stoten dat later weer af. Als de pan te droog wordt, doe dan alvast een beetje sherry erbij. Snijd de sjalotten in kleine stukjes en fruit dit mee. Blus het geheel af met sherry. Pers de knoflook en voeg dit aan de champignons toe. Voeg de room, kruiden, peper en zout toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen