woensdag 16 maart 2011

Witlofschotel


Witlof vind ik het lekkerst als hij boterzacht en gecarameliseerd is.
Voor deze ovenschotel laat ik de witlof dus lekker een tijdje smoren, maar dat hoeft natuurlijk niet.

4 stronkjes witlof
2 uien
olijfolie
een schepje suiker
6-8 tomaten
500 gram aardappelen
boter
melk
peper en zout
200 gram geraspte kaas
paneermeel

Snijd de witlof in de lengte in vieren en haal de harde kern eruit. Snijd de uien in grove stukken en fruit deze in de olijfolie. Voeg de witlof toe en laat het geheel een tijd smoren. Voeg een schepje suiker toe om de witlof licht te carameliseren. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Kook de aardappelen en maak hiervan puree met de melk en de boter.
Doe de witlof in een ovenschaal en bedek dit met plakjes tomaat. Dek deze laag af met de aardappelpuree. Bestrooi de ovenschotel met kaas en paneermeel voor een extra krokant korstje.
Zet de witlofschotel zo'n half uur in de oven op 200 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen