woensdag 16 maart 2011

Braadpan met tuit

Eén van de leukste eetgelegenheden waar ik ooit gegeten heb is Auberge Le Barbeau in Sippenaeken (België). De menukaart bestond uit een groot houten bord met haakjes waar kaartjes met de gerechten aan hingen. Er was maar één bord en dat ging van tafel naar tafel. Als een gerecht op was, dan werd het betreffende kaartje van het bord gehaald. Makkelijk toch? Maar het meest opvallend waren nog wel de oude braadpannetjes met tuit, waarop (of waarin) je het eten geserveerd kreeg. Alleen al daarvoor gingen we eten bij Le Barbeau. Inmiddels woon ik ruim 300 kilometer noordwaarts en vraag ik me af of ze die pannetjes überhaupt nog (mogen) gebruiken.
Zelf heb ik zulke pannetjes voor niet al te veel geld gekocht op de zondagmarkt in Battice (eveneens België) en worden ze thuis gebruikt om ovenschotels in te maken.

1 opmerking:

  1. De pannetjes lijken op de gietijzeren pannetjes die ze in Turkije gebruiken om hun 'sissling'gerechten in te serveren. Op een houten bord worden ze met veel stoom en show op je tafel gezet. Oppassen dat je niet je mond verbrand want het eten blijft wel heel lang warm.

    BeantwoordenVerwijderen