zondag 24 april 2011

Rocky road crunch bars


Tot voor kort had ik nog nooit van 'Rocky road (crunch bars)' gehoord, maar als eenmaal je aandacht ergens op gevestigd is zie je het steeds terugkomen. Zo dus ook met deze zoete crunch bars.
De basis van het recept is nagenoeg overal hetzelfde: chocolade, marshmallows en koekjes. In de meeste gevallen gaat er ook boter door de substantie. Verder lijkt het een eindeloze variatie: pistachenoten, macademia's, cranberry's, geconfijte vruchten, stukjes caramel, shortbread in plaats van gewone koekjes en wat al niet nog meer.
Ik ben zelfs een keer een variatie in de benaming tegen gekomen. Het ging om een recept voor 'hobbelige weg', wat verdacht veel op Rocky road leek.
Rocky road is ongetwijfeld een lekkernij voor zoetekauwen, maar vooral leuk om te maken en cadeau te doen.
Het recept dat ik gebruikt heb is van Nigella Lawson. Alleen de golden syrup in het originele recept heb ik weggelaten. De hoeveelheid koekjes, noten, marshmallows en dergelijke is variabel. Nigella Lawson gebruikt bijvoorbeeld 200 gram koekjes en geen notenmix.


125 gram boter
300 gram pure chocolade
100 gram biskwietjes, grof verkruimeld
100 gram mini marshmallows
200 gram cranberry notenmix
(3 eetlepels golden syrup)

Smelt de boter met de chocolade op een laag pitje. Neem het gesmolten chocolademengsel van de warmtebron en meng het met de overige ingrediënten.
Bekleed een vorm van ongeveer 20x20 cm met huishoudfolie en doe het mengsel in de vorm. Laat het geheel zo'n twee à drie uur in de koelkast opstijven.
Snijd de Rocky road in blokjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten