donderdag 7 april 2011

Farfalle met venkel


Sommige gerechten smaken vaak koud nog beter dan warm en dit is zo'n gerecht. Pasta met venkel, kervel, walnoten en gorgonzola. Lekker als het warm is, maar koud komt vooral de anijssmaak van de venkel en kervel veel beter tot z'n recht.

300 gram farfalle
2 venkelknollen
2 uien
2 tenen knoflook
klein bosje kervel
150 gram walnoten
100-150 gram gorgonzola
peper en zout
olijfolie

Snijd de venkel overlangs in vieren, haal de harde kern eruit en snijd de stukken vervolgens in repen. Snijd de uien in parten en de knoflook in kleine stukjes. Doe alles in een ovenschaal, schenk er olijfolie over, breng de groenten op smaak met peper en zout en zet de schaal zo'n 30 tot 45 minuten in de oven.
Rooster de walnoten en hak ze grof.
Hak de kervel wat fijner en snijd de kaas in kleine blokjes.
Kook de pasta beetgaar en meng dit met de overige ingrediënten door elkaar.

In plaats van gorgonzola kan ook roomkaas gebruikt worden, om de smaak wat zachter te maken, of de combinatie gorgonzola/mascarpone.

kervel uit eigen tuin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen