vrijdag 29 april 2011

Enchilada's met spinazie en ricotta


Een iets aangepast recept uit Mexicaans! van Thomasina Miers. Ik houd bijvoorbeeld niet zo van rozijnen in een hartig gerecht.
Het gerecht lijkt qua ingrediënten erg veel op Italiaanse canneloni, maar door de toevoeging van kaneel wordt de smaak heel anders.

6 tortilla's
450 gram spinazie
1/2 theelepel nootmuskaat
250 gram ricotta
pijnboompitten

1 blik gepelde tomaten
1 ui
2 tenen knoflook
2 jalapenopepers (of wat cayennepeper)
1 theelepel rodewijnazijn
olijfolie
1/2 theelepel kaneel

peper en zout
100 gram geraspte kaas

Doe wat olijfolie in een koekepan en roerbak de spinazie kort. Voeg de nootmuskaat en wat peper en zout toe.
Fruit de ui met de knoflook. Voeg de gepelde tomaten, gesnipperde pepers, rodewijnazijn en kaneel toe en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken. Breng de saus op smaak met wat zout.
Verdeel de ricotta over de tortilla's. Schep de spinazie in het midden van elke tortilla, strooi wat pijnboompitten erover en rol de tortilla op.
Schep enkele lepels tomatensaus in een ovenschaal, leg de opgerolde tortilla's erin en schenk de resterende saus erover. Strooi de kaas over het gerecht en zet de ovenschaal zo'n 30 minuten in de oven op 180 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen