maandag 12 september 2011

Food Bloggers

Peterselie in bloei

Een half jaar geleden, toen ik met deze blog begon, had ik niet kunnen vermoeden dat er wereldwijd zoveel prachtige foodblogs bestaan. Juweeltjes om van te watertanden. Prachtige foto's, mooie lay-outs en heerlijke recepten. Wat een inspiratie!
Nu moet ik toegeven dat de meeste foto's wel heel erg gestyled zijn en vaak door professionele fotografen gemaakt zijn. Sommige blogs laten ook zien dat er heel wat uit de kast gehaald wordt om zulke foto's te kunnen creëren. Niet iedereen houdt daar weer van, maar ik wel, al heb ik zeker mijn voorkeuren.
David Loftus, food fotograaf van onder andere Jamie Oliver's boeken, heeft de volgende tip waar ik me maar aan vasthoud:

"Keep it simple. Take one or two pieces of your own, such as a knife or an ornate plate, to help with dressing your intended shot. Food always looks best photographed immediately in a natural light and interesting surroundings. But, most importantly, it should be edible. Shoot it and taste it. The more food is fiddled with the more it's lit unnaturally, the less likely it's going to look good."


Om een indruk te krijgen van al die mooie foodblogs heb ik een kleine alfabetische selectie gemaakt (op de Q en de X na). Er zijn er veel meer, maar het zou oneindig worden om alles te vermelden.


Voor wie nog meer foodblogs wil bekijken zijn er onderstaande links. The big list of food blogs zag ik op Carolines blog staan, met de vermelding dat haar blog op de 7677-ste plaats staat. Goed hoor!

1 opmerking:

  1. Grappig hè! Ik kwam toevallig op die site terecht en ontdekte dat ik er stond. Geen idee hoe ik daar kom. Leuk dat je het meldde.
    groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen