dinsdag 19 juli 2011

Frittata met ui en paprika


Het lijkt net een boerenomelet, maar dan de Italiaanse variant. De frittata. Vanwege de eenvoud van het recept plaats ik het op mijn blog, want soms vergeet je hoe lekker de meest eenvoudige gerechten kunnen smaken en hoe gemakkelijk dit recept is als je door drukte weinig tijd hebt om te koken.
De frittata is in Italië uit armoede ontstaan om alle overgebleven groenten en pasta's van de dag ervoor te verwerken. Het ei is puur bedoeld om deze ingrediënten bij elkaar te houden.
Zie het recept voor deze frittata daarom ook maar als een richtlijn voor wat betreft de ingrediënten en de hoeveelheid daarvan. Het maakt immers niet uit.
Het recept is voor twee personen.


2 uien
2 paprika's
een teentje knoflook
een paar takjes tijm
4 eieren
1 dl room
boter
geraspte kaas
peper en zout uit de molen

Snijd de uien en paprika's in stukken en fruit dit in de boter. Pers de knoflook erboven uit. Roer de eieren met de room los en schenk dit over de groenten. Rits de blaadjes tijm van de takjes en strooi dit samen met de kaas over de frittata. Bak de frittata, met de deksel op de pan, op een laag pitje en breng het op smaak met peper en zout.
Frittata smaakt lekker met boerenbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen