donderdag 7 juli 2011

Pasta panna con funghi


Het recept voor deze pasta met paddestoelenroomsaus komt uit 'La Cucina d'Abruzzo', een prachtig kookboek met authentieke recepten uit Abruzzo, een streek in het midden van Italië.
Eigenlijk zou ik nog twee maanden moeten wachten met een paddestoelengerecht. Aangezien ik paddestoelen nooit in het wild pluk, maar ze in de supermarkt koop, trek ik me nu maar even niets van de seizoenen aan. Zo'n Italiaans gerecht is toch altijd de zon in huis.

2 eetlepels boter
50 ml olijfolie
1 teentje knoflook
blaadjes van 1 takje tijm
500 gram gemengde paddestoelen
30 gram gedroogde paddestoelen (het liefst eekhoorntjesbrood/porcini)
2 dl witte wijn
2 dl room
300-400 gram pasta (pipe rigate, penne rigate of tagliatelle)
peper en zout
een stuk Parmezaanse kaas, Grana Padano of Pecorino (wat je lekker vindt)

Week de gedroogde paddestoelen in een beetje warm water. Snijd ze daarna in kleine stukjes.
Verwarm de boter en de olijfolie. Voeg de knoflook en tijm toe en vervolgens de gemengde paddestoelen en het eekhoorntjesbrood. Bak de paddestoelen zo'n 10 minuten. Blus het geheel met de witte wijn en bak het vervolgens nog 5 minuten. Voeg de room toe en verwarm het geheel nog 5-8 minuten door.
Kook ondertussen de pasta al dente en meng dit door de paddestoelenroomsaus.
Strooi er eventueel nog wat gehakte peterselie over en schaaf wat van de kaas over het gerecht.


2 opmerkingen:

  1. heerlijk gegeten vandaag! zonder wijn natuurlijk, maar ik kan me niet voorstellen dat het met wijn lekkerder is. En zo fijn snel klaar ook

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou het naast elkaar moeten proeven om een oordeel te kunnen geven wat lekkerder is, maar zonder wijn zal het ook vast goed smaken.
    Leuk om te horen dat het jullie zo gesmaakt heeft.

    BeantwoordenVerwijderen