donderdag 6 oktober 2011

Gegrilde aubergine met feta en oreganoVerleden weekend toen het nog heerlijk zonnig en warm weer was, hebben we nog even nagenoten van de vakantie met Grieks eten, waaronder deze gegrilde aubergine met feta en oregano.
De Griekse keuken in Nederland wordt altijd zo gedomineerd door souvlaki, gyros en suzuki, terwijl het land zelf rijk is aan heerlijke vegetarische gerechten. Gegrilde aubergine is verrukkelijk en heel eenvoudig te maken. In plaats van feta smaakt een dot roomkaas er ook goed bij. En natuurlijk lekker knapperig brood.


1 aubergine
een bosje veldsla of waterkers
feta
verse oregano
kappertjes
olijfolie
balsamicoazijn
peper en zout uit de molen

Snijd de aubergine in plakken van een halve centimeter dik. Bestrijk ze met olijfolie en grill ze aan weerskanten in de grillpan. Maak een dressing van olijfolie, balsamicoazijn (of een andere zoete fruitazijn), peper en zout. De verhoudingen zijn drie delen olie en één deel azijn. Leg wat veldsla of waterkers op een schaal en schik de aubergine ernaast. Bestrooi de aubergine met wat kappertjes, oregano en verkruimelde feta. Sprenkel tenslotte wat van de dressing erover.Geen opmerkingen:

Een reactie posten