maandag 21 april 2014

Kokossoep met paksoi


Ik dacht dat ik alle ingrediënten voor de 'Raw Coconut Bok Choy Spicy Soup' in huis had, maar de soep bleek bij nadere bestudering toch uit een aantal andere ingrediënten te bestaan, zoals paddestoelen, sesamolie en verse kokosnoot.
Ik heb er mijn eigen variant op gemaakt met kikkererwten en wat extra kurkuma. Dat laatste blijkt een magische wortel te zijn met een heilzame werking. Meer informatie over kurkuma is onder andere hier te vinden.

Het originele recept van de soep is te vinden op Rawmazing, een blog met alleen maar 'raw food' recepten en prachtige foto's.
De soep die ik gemaakt heb is alles behalve 'raw', maar wel erg lekker door de verschillende smaaksensaties. Ik heb een heel blikje Fair Trade kokosmelk gebruikt, maar lijkt je dat teveel kokossmaak, dan gebruik je de helft ervan en iets meer bouillon.




1 stronk paksoi
2 tenen knoflook
een flinke scheut olijfolie
1 theelepel kokosbloesemsuiker
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gember
1 theelepel harissa
een halve liter kruidenbouillon
een blikje kokosmelk (40 cl)
200 gram kikkererwten, gekookt
peper en zout


Maak de paksoi schoon en snijd dit in dunne reepjes. Fruit het vervolgens in de olijfolie. Pers de knoflook erboven uit en fruit dit mee. Voeg de kokosbloesemsuiker, kurkuma, gember en harissa toe. Roer het geheel goed door en voeg dan ook de bouillon en de overige ingrediënten toe. Laat de soep zo'n 15 minuten pruttelen en breng hem eventueel nog op smaak met peper en zout.

Lekker met naanbrood! En hummus!



3 opmerkingen:

  1. Fijn dat je weer tijd hebt om met je blog bezig te zijn. Fijn voor jou, maar zeker ook voor ons lezers.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat ik nu ook de rust in mijn hoofd weer heb om hiermee bezig te zijn en dat voelt erg fijn. Blijkbaar kan ik me toch minder goed op meerdere dingen tegelijk focussen. Ik heb zelfs sinds maanden de delicious weer eens doorgebladerd. In de tussentijd heeft Pinterest wel voor voldoende inspiratie gezorgd!

      Verwijderen
  2. Wat een heerlijke soep! Had geen harissa in huis ( ook geen idee wat het is:-) maar zonder ook een soepje die ik zéker nog eens vaker ga maken. Fijn dat het ook nog eens super gezond is! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen