maandag 22 juli 2013

Speltbrood met tuinbonen, feta en munt

Een aantal zaterdagen per jaar is er in Deventer 'Brocante aan de IJssel'. Een gezellige markt met leuke oude spullen, die het meestal ook goed doen op de foodfoto's die ik maak.
Ik ben nog steeds op zoek naar een mooie oude spatel en een oud broodmes met een groen handvat, maar het zijn geen winkels waar je naar toe gaat om iets dergelijks te kopen. Je moet het net treffen en dat is ook wel weer het leuke van brocantemarkten. Soms kom je met verrassende andere spullen thuis, zoals dat leuke oude emaille bordje op de foto voor 50 cent. 


Deventer heeft natuurlijk meer te bieden dan de brocantemarkten. Het is een prachtige hanzestad en één van de oudste steden van Nederland. Alleen al struinen door de stad is de moeite waard.
Op zaterdag is er een kleine biologische markt waar ik een heerlijk speltbrood kocht van Sallands Houtovenbrood
Een mooi stevig brood met een bite en in dit geval erg geschikt om te beleggen met tuinbonen en feta.

Ik heb de tuinbonen in een pan met knoflook gaar gesmoord. Ik weet nog dat mijn moeder dat altijd met jonge tuinbonen deed in plaats van ze te blancheren. Dat was lekkerder, zei ze. Deze tuinbonen leken me klein genoeg om daar hetzelfde mee te doen. De grijze vliesjes gingen er grotendeels vanzelf af, waardoor de bonen nu dubbel gedopt zijn. Maar dat hoeft natuurlijk niet.


Sallands Houtovenbrood
Speltbrood


500 gram tuinbonen (ongedopt)
olijfolie
1 teen knoflook
peper en zout
feta
stevig brood
verse munt

Dop de tuinbonen en smoor ze met de uitgeperste knoflookteen in wat olijfolie gaar. Eventueel kun je ze dubbeldoppen, maar dat hoeft niet.
Breng de tuinbonen op smaak met peper en zout.
Snijd dikke plakken brood af (ambachtelijk brood snijd ik altijd zoveel mogelijk zelf) en beleg dit met feta en tuinbonen. Strooi er tot slot nog wat muntblaadjes over.

1 opmerking:

 1. Hi!
  Uw blog heeft onze aandacht getrokken vanwege de kwaliteit van de recepten. We zouden het leuk vinden als u zich zou aanmelden bij Volrecepten.nl zodat wij naar uw blog kunnen linken.

  Volrecepten.nl is een zoekmachine die de beste Nederlandse kooksites en blogs verzamelen van het internet. Enkele honderden blogs zijn hier al ingeschreven en profiteren van het verkeer die wij naar hun sites sturen.

  Om mee te doen met Volrecepten.nl, ga je gewoon naar http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten
  Breng ons een bezoek!

  Groetjes Magdalena
  Volrecepten.nl

  BeantwoordenVerwijderen