donderdag 4 oktober 2012

Dierendag

Ik ben eigenlijk wat laat met het posten van deze blog. De meeste mensen hebben vast al gegeten. 
Het is vandaag namelijk EetGeenDierenDag, de jaarlijkse actie van Wakker Dier om in ieder geval één dag (vandaag) geen vlees te eten en even stil te staan bij de dieren in de vee-industrie.
En suggesties voor vegetarische gerechten vind je natuurlijk op deze blog.


De foto's zijn gemaakt in de Vechtstreek, waar we de negende etappe van het Pieterpad liepen. En behalve van het landschap kan ik ook genieten van deze Blaarkoppen* (een oud koeienras), die vredig in de schaduw lagen te genieten van het mooie nazomerweer. 

* Een oplettende lezer attendeerde mij erop dat deze koeien geen Blaarkoppen zijn maar Fleckvieh.10 opmerkingen:

 1. Mooi zijn ze, hè, die 'Paulus Potter' koeien. Het lijkt wel of ze speciaal voor je geposeerd hebben.
  Vooral die ene die net om de boom heen kijkt terwijl de rest de andere kant opkijkt is grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het tafereel lijkt er inderdaad wel wat op. Het leuke was dat ze allemaal wat lagen te dommelen, maar ze hun nieuwsgierigheid toch niet konden bedwingen. De een na de ander ging staan. Dat zie je in de drie foto's ook wel terug. En op het laatst stonden ze zowat met hun neus in de lens van de camera. Behalve die ene op de bovenste foto. Die was wat verlegen.

   Verwijderen
 2. en wat een leuke pony heeft die koe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oohw, ik als vegetariër zou toch moeten weten van die dag. Nee dus....
  Ach, voor mij is het elke dag 'eet geen vlees' dag :)
  Prachtige foto's weer!! Doe jij er nog een filter overheen op de computer? Of gebruik je speciale instellingen op je camera? Je foto's zien er altijd zo perfect uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Miek,
   Ik heb dat eigenlijk met jouw foto's; dat ze er zo perfect uitzien. Zo zie je maar weer.
   Voor de meeste foto's gebruik ik een portretlens en het fotoprogramma van Apple (iPhoto). Dat is niet meer dan de foto's bijsnijden en soms de kleur en belichting aanpassen.
   Onlangs heb ik bij Karen Klein (http://www.karenklein.nl/) een fotocursus gevolgd waarbij ik o.a. geleerd heb hoe ik mijn camera in moet stellen om de kleuren te krijgen zoals je ze in werkelijkheid ook ziet. Eigenlijk zijn deze foto's het eerste resultaat daarvan op mijn blog. Voor mij dus leuk dat ik hier zulke positieve reacties op krijg, want het is af en toe een heel gepuzzel met de instellingen. Kwestie van blijven oefenen.

   Verwijderen
  2. Ja, de kleuren zien er inderdaad heel natuurlijk en levendig uit!
   Ik ga me ook maar eens verdiepen in lichtmeting en dat soort dingen.

   Verwijderen
 4. Mooie fotootjes! Ik heb wel een zwak voor koeien, om eerlijk te zijn :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoewel ik het misverstand begrijp, zijn dit helaas geen blaarkoppen. Maar Duitse gastkoeien van het ras Fleckvieh. Je ziet dat de meeste geen 'blaren' rond de ogen hebben en her en der bonte vlekken hebben. De echte kenner ziet ook dat deze dieren een nogal 'bonkige' bouw hebben in tegenstelling tot de meer elegante verschijning van de Blaarkop. Voor meer info kijk op www.blaarkopketen.nl.

  Wel mooie foto's natturlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Max,
   Dank voor je uitleg en rectificatie. Ik heb beide rassen eens goed bekeken en zie inderdaad het verschil in bouw. Ook de 'vlekken' rond de ogen zijn bij de blaarkoppen ronder, zie ik nu. Leuk om te weten.
   Ik zal even kijken hoe ik de tekst kan aanpassen.

   Verwijderen