woensdag 8 juni 2011

Sticky cinnamon scones


Het recept voor deze kleverige kaneel scones komt uit 'Home made' van Yvette van Boven.
De scones zouden in iets meer dan 30 minuten gemaakt zijn met ingrediënten die iedereen wel in huis heeft. En ik moet eerlijk bekennen, gemakkelijker kan het bijna niet.
De scones kunnen naturel gegeten worden, maar ook met koude boter, slagroom of ongezoete crème fraîche.

350 gram bloem
75 gram koude boter
1 zakje bakpoeder
150 ml (karne)melk
snufje zout

Voor de vulling:
smeerbare roomboter
(bruine) suiker
kaneel
rozijnen of cranberries
noten, grof gehakt

Meng de bloem met bakpoeder, zout en boter tot een mengsel dat op broodkruim lijkt. Voeg geleidelijk aan de karnemelk toe en kneed het geheel tot een zacht deeg.
Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer een halve centimeter dik. Besmeer het deeg met een dikke laag boter en bestrooi het met suiker, kaneel, rozijnen en noten. Hoeveel je erop strooit mag je zelf bepalen.
Rol het deeg in de lengte op tot een lange worst en snijd het in twaalf stukken. Zet de stukken rechtop tegen elkaar aan in een vorm. Besmeer de scones eventueel met losgeklopt ei en bak ze in 25 minuten op 180 graden goudbruin.



1 opmerking:

  1. Heb deze gisteren gemaakt herrlijk! Hartelijk dank voor dit supersnelle lekkere recept.
    gr sam

    BeantwoordenVerwijderen