Verrukkelijk zijn deze kaastaartjes met croissantdeeg. Ik heb ze deze keer met emmentaler en gruyère gemaakt, maar het kan natuurlijk ook met andere kaassoorten. En ze zijn zowel naturel lekker als met een topping, zoals tomaatjes en Herbes de Provence.
een blikje croissantdeeg (300-350 gram)
4 eieren
1 dl room
250 gram kaas (emmentaler en gruyère)
peper en zout
Bekleed acht kleine ingevette taartvormpjes of een grote taartvorm (22-24 cm doorsnee) met het deeg. Snijd de kaas in blokjes en verdeel dit over de vormpjes. Klop de eieren met de room los, voeg peper en een beetje zout toe (niet te veel) en schenk het eimengsel over de kaas.
Eventueel doe je nog een topping op de taartjes.
Bak de kleine taartjes in zo'n 20-30 minuten in de oven op 200 graden. Een grote taart bak je in 45 minuten.
1 dl room
250 gram kaas (emmentaler en gruyère)
peper en zout
Bekleed acht kleine ingevette taartvormpjes of een grote taartvorm (22-24 cm doorsnee) met het deeg. Snijd de kaas in blokjes en verdeel dit over de vormpjes. Klop de eieren met de room los, voeg peper en een beetje zout toe (niet te veel) en schenk het eimengsel over de kaas.
Eventueel doe je nog een topping op de taartjes.
Bak de kleine taartjes in zo'n 20-30 minuten in de oven op 200 graden. Een grote taart bak je in 45 minuten.
Dit receptje gaat het worden voor vanavond. Als topping ga ik gefruite rode uien doen. Erg benieuwd.
BeantwoordenVerwijderen