veldsla
courgette (een halve per persoon)
verse geitenkaas (ongeveer 50 gram per persoon)
pijnboompitten
verse muntblaadjes
olijfolie
citroensap
eventueel peper en zout uit de molen
Snijd de courgette in dunne plakken (ik vind het zelf het handigst om dat met een kaasschaaf te doen), smeer er wat olijfolie op en gril ze in de grillpan of in de oven onder de grill. Gemakshalve snijd ik de courgette altijd eerst doormidden.
Maak de veldsla schoon. Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan. Maak een dressing van twee eetlepels olijfolie en één eetlepel citroensap. Goed mengen om een mooie gele dressing te krijgen.
Leg de veldsla en gegrilde courgette op een bord, verdeel de geitenkaas en pijnboompitten erover en strooi er wat fijngesneden muntblaadjes over. Sprenkel de dressing over de salade. Eventueel kan er nog peper en zout uit de molen over.
verse ananas met verse munt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten