Ik zag ze op Pinterest voorbij komen, deze raspberry cheesecake brownies.
Het oorspronkelijke recept is afkomstig van de Hummingbird Bakery in Londen. Dit is een variant op dat recept.
In plaats van een soort frosting op de cheesecake is er in dit recept voor gekozen om nog een dun laagje van het browniebeslag op de cheesecake te doen.
Zelf heb ik de hoeveelheid suiker in het recept (drastisch) aangepast en achteraf had er wel een dubbele hoeveelheid frambozen in verwerkt mogen worden, omdat de frisse smaak daarvan juist een goede tegenhanger is van de zoete cheesecake en brownie.
Maar het viel zeker in de smaak bij ons bezoek. Ik had deze cheesecake brownies, samen met de Bramley apple pie, als verjaardagstraktatie gemaakt. Inmiddels is het al zover dat een aantal vrienden het zeer waarderen dat er hier in huis steeds iets anders uit die oven komt. Dat het homemade moet zijn is vanzelfsprekend.
En ik werd blij verrast met het fantastische boek van Simone van den Berg: digitale foodfotografie.
Ik kan niet wachten om hiermee aan de slag te gaan of me er in ieder geval meer in te verdiepen. Er is nog zoveel te leren. Sowieso. Gelukkig.
Maar dat je de tijd moet nemen om mooie foto's te kunnen maken en te bekijken wat je gemaakt hebt, is me inmiddels wel duidelijk. Op onderstaande foto lijkt het wel alsof iemand een hapje uit de bovenste brownie genomen heeft. Stiekem.
Voor de brownie
200 gram pure chocolade
200 gram boter
200 gram poedersuiker
3 eieren
110 gram bloem
Voor de cheesecake
400 gram verse roomkaas
100 gram poedersuiker
1/2 theelepel vanille-extract
2 eieren
125 gram frambozen
Smelt de chocolade au bain marie. Klop de boter en de suiker tot een smeuïg geheel. Voeg één voor één de eieren toe. Zeef de bloem en voeg ook dit aan het beslag toe. Meng geleidelijk de gesmolten chocolade door het beslag.
Bekleed een vorm van ongeveer 23x33x5 cm met bakpapier en giet ruim driekwart van het browniebeslag hierin. Strijk de bovenkant glad.
Meng de roomkaas met de suiker en het vanille-extraxt tot een dik en glad geheel. Voeg één voor één de eieren toe tot er een romig geheel ontstaat. Schep het mengsel op het browniebeslag en strijk ook hier de bovenkant glad.
Verdeel de frambozen erover en tot slot het overgebleven browniebeslag.
Bak de frambozen cheesecake brownies op 170 graden in ongeveer 40 minuten gaar.
De cheesecakelaag moet stevig aanvoelen en de randen moeten goudbruin gekleurd zijn.
Laat de koek minimaal 2 uur opstijven en afkoelen.
dat ziet er weer fantastisch uit. En wat een leuk kado zeg, dat boek
BeantwoordenVerwijderenDat boek had ik natuurlijk al op het oog voordat het uitkwam (ergens in augustus).
VerwijderenIk mocht het alleen niet zelf aanschaffen (ik moet toegeven dat het hoe dan ook een leuk verjaardagscadeau is). En gelukkig besteedt Simone op haar blog af en toe ook aandacht aan (food)fotografie.
Dat recept is ook wel wat voor jullie: zoet en smeuïg en fris.
Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Lekker zijn deze brownies hè! Ik heb ook eens zoiets gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenNu worden jouw foto's nog mooier en ze zijn al zo mooi!
Of de foto's mooier gaan worden is nog maar afwachten, maar misschien worden ze wel anders. Ik heb nog steeds geen fotostudio, dus af en toe blijft het behelpen nu het daglicht weer anders is. Maar ik heb al een aantal goede tips van Simone gebruikt.
VerwijderenDank je voor de felicitatie.
Hij staat in de oven .. maar hoe! Hopelijk wordt hij lekker maar goed gelukt is hij niet.
BeantwoordenVerwijderenHet browniemengsel was goed gelukt, het cheesecake was dun. Toen ik het laatste browniemengsel op het cheesecakemengsel wilde doen was hij wat stijver geworden en kon ik niet gieten maar wat lepels erop scheppen. Daardoor zakte hij in de cheesecake. Resultaat.. klontjes brownie op en tussen de cheesecake.
Hoe houd je het mengsel dik van de cheesecake en hoe krijg je het browniemengsel juist wat dunner?