zaterdag 26 november 2011

Pasta Puttanesca


Eigenlijk heb ik het originele recept van deze pasta puttanesca enigszins 'uitgekleed'. Er hoort namelijk ansjovis in het gerecht te zitten, hetgeen ik weggelaten heb, evenals de zwarte olijven. In plaats daarvan heb ik groene olijven en rode puntpaprika's door de pasta gedaan. De rode kleur heeft wel iets vurigs en dat doet de naam van deze pasta toch ook wel weer eer aan, dacht ik zo. Pasta puttanesca betekent namelijk hoerenpasta. De verhalen erachter zijn zo divers dat ik me er maar niet aan waag daar iets over te schrijven. De nieuwsgierigen onder ons wil ik echter wel op weg helpen. Lees hier het verhaal van het gerecht uit de straten van Napels.


2 eetlepels olijfolie
2 uien
2 tenen knoflook
1 rood Spaans pepertje
2 rode puntpaprika's
2 blikken gepelde tomaten (à 400 gram)
1 theelepel suiker
zout
1 theelepel oregano
1 theelepel basilicum
2 eetlepels kappertjes
150 gram olijven

300 gram pasta
gehakte peterselie
geraspte pittige kaas

Maak de uien, de paprika's en het Spaans pepertje schoon, snijd alles in kleinere stukken en fruit dit in de olijfolie. Maak de knoflook schoon, pers dit erboven uit en laat het even mee fruiten. Voeg de gepelde tomaten, zout, suiker, oregano en basilicum toe en laat de saus op een laag vuur pruttelen en indikken.
Kook de pasta al dente.
Roer de olijven en kappertjes door de saus en schep de saus door de pasta.
Serveer de pasta met een handvol gehakte peterselie en geraspte pittige kaas.



1 opmerking: