2 eetlepels olijfolie
2 uien
2 tenen knoflook
1 rood Spaans pepertje
2 rode puntpaprika's
2 blikken gepelde tomaten (à 400 gram)
1 theelepel suiker
zout
1 theelepel oregano
1 theelepel basilicum
2 eetlepels kappertjes
150 gram olijven
300 gram pasta
gehakte peterselie
geraspte pittige kaas
Maak de uien, de paprika's en het Spaans pepertje schoon, snijd alles in kleinere stukken en fruit dit in de olijfolie. Maak de knoflook schoon, pers dit erboven uit en laat het even mee fruiten. Voeg de gepelde tomaten, zout, suiker, oregano en basilicum toe en laat de saus op een laag vuur pruttelen en indikken.
Kook de pasta al dente.
Roer de olijven en kappertjes door de saus en schep de saus door de pasta.
Serveer de pasta met een handvol gehakte peterselie en geraspte pittige kaas.
Haha, leuk dat je de putanesca uitkleedt
BeantwoordenVerwijderen