Een leuk en lekker alternatief voor de zoete scones met clotted cream en jam. Het recept komt uit 'High tea' van Susannah Blake.
225 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
een snufje zout
1/4 theelepel peper uit de molen
50 gram boter
75 gram geraspte belegen kaas
1 ei
4 eetlepels (karne)melk
roomkaas
veldsla of waterkers
halfgedroogde tomaatjes
Meng bloem, bakpoeder, zout, peper en boter tot een mengsel dat op broodkruim lijkt. Roer de kaas erdoor.
Klop het ei met de melk los, giet dit bij het bloemmengsel en meng het geheel tot een zacht deeg. Voeg eventueel wat melk toe als het deeg te droog is.
Rol het deeg uit tot een cirkel van circa 2 cm dik en steek er met een koekjessteker of een glaasje rondjes uit van 4 cm doorsnee. Ga door tot het deeg verwerkt is. Leg de scones op een bakplaat en bak ze in ongeveer 10 minuten op 220 graden.
Laat de scones afkoelen, snijd ze doormidden en beleg ze met een dikke laag roomkaas, veldsla of waterkers en een halfgedroogd tomaatje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten