Asperges kook ik altijd liggend in een pan, maar daarvoor moet ik ze wel eerst op maat snijden. De twee centimeter lange stukjes die van de asperges af gaan zijn weer geschikt voor in de soep. Het is een redelijk dik gebonden soep, maar gebruik gerust meer kookvocht als je liever een dunnere soep hebt.
Erg lekker bij deze soep is Iers sodabrood met een kruidige eiersalade.
50 gram boter
50 gram bloem, gezeefd
7 dl asperge kookvocht
1 dl room
1 bouillontablet
stukjes asperges
Smelt de boter in een pan en voeg daar in een keer de gezeefde bloem aan toe. Meng het geheel grondig en laat het op een laag vuur onder voortdurend roeren een paar minuten doorgaren.
Voeg geleidelijk het asperge kookvocht aan de roux toe. Blijf goed roeren tot het een gladde soep wordt. Verkruimel de bouillontablet boven de pan en laat de soep op een laag vuurtje trekken. Voeg stukjes asperges en de room toe en laat de soep nog twee minuten verwarmen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten